fermente 1
Malzemeler
Yaklaşık 3.8 Litre Verim
- 1,5 litre su
- 1 litre koruyucusuz beyaz üzüm suyu
- 540 ml hibiskus çayı (Bkz. Not)
- 100 ml karpuz suyu
- 250 ml nar suyu
- 370 gr çilek reçeli
- 70 gr beyaz toz şeker
- 1/2 çay kaşığı turbo maya
Hazırlık
- Mayayı kullanım talimatlarına göre aktive edin.
- Büyük bir karıştırma kabına mayayı ve diğer tüm malzemeleri ekleyin.
- Şeker ve reçel tamamen çözünene kadar iyice karıştırın.
- Pürüzsüz hale geldiğinde, tüm karışımı temiz bir fermantasyon kabına veya cam damacana (karboy) aktarın.
- Hava kilidini takın ve yaklaşık 24°C’de 21 gün boyunca fermente olmaya bırakın.
- Üç hafta sonunda buzdolabına koyun ve bir gece bekletin.
- Bulanık dip kısmını ayırarak sıvının geri kalanını başka bir kaba sifonlayın.
- Tekrar bir gece soğukta bekletin ve ardından bir kez daha sifonlayarak şişelere aktarın.
- Ne kadar uzun süre beklerseniz içimi o kadar güzel olur, sabredebildiğiniz kadar saklayın
Yorumlar
Yorum Gönder