fermente 1

 

Malzemeler

 Yaklaşık 3.8 Litre Verim

  • 1,5 litre su
  • 1 litre koruyucusuz beyaz üzüm suyu
  • 540 ml hibiskus çayı (Bkz. Not)
  • 100 ml karpuz suyu
  • 250 ml nar suyu
  • 370 gr çilek reçeli
  • 70 gr beyaz toz şeker
  • 1/2 çay kaşığı turbo  maya

Hazırlık

  1. Mayayı kullanım talimatlarına göre aktive edin.
  2. Büyük bir karıştırma kabına mayayı ve diğer tüm malzemeleri ekleyin.
  3. Şeker ve reçel tamamen çözünene kadar iyice karıştırın.
  4. Pürüzsüz hale geldiğinde, tüm karışımı temiz bir fermantasyon kabına veya cam damacana (karboy) aktarın.
  5. Hava kilidini takın ve yaklaşık 24°C’de 21 gün boyunca fermente olmaya bırakın.
  6. Üç hafta sonunda buzdolabına koyun ve bir gece bekletin.
  7. Bulanık dip kısmını ayırarak sıvının geri kalanını başka bir kaba sifonlayın.
  8. Tekrar bir gece soğukta bekletin ve ardından bir kez daha sifonlayarak şişelere aktarın.
  9. Ne kadar uzun süre beklerseniz içimi o kadar güzel olur, sabredebildiğiniz kadar saklayın

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

2024 Yılının Dünyanın En İyi Barlarındaki En Çok Satan Klasik Kokteyller

Clear Kokteyller İçin Pratik Bir Yöntem

Bartenderların buz çağına gidiyoruz part 1