Demleme ve yıkama teknikleri part 2 Non-Clear Espresso Martini
Kullanacağınız yağların kalitesine dikkat edin ve mümkün olduğunca taze ürünler tercih edin. Yağın lezzetli olması şarttır; aksi halde kokteylinizin tadını olumsuz etkileyebilirsiniz. Örneğin, pastırma yağı veya bacon kullanırken kaliteli ürünler seçmeli, doğru pişirme teknikleri uygulamalı ve taze baharatlarla desteklemelisiniz. Eğer yağı fazla pişirirseniz yanar ve istenmeyen acı tatlar ortaya çıkar, bu da tüm işlemi mahveder.
Yoğun aromalı yağlar için 1 litre alkol başına yaklaşık 150 gram yağ kullanabilirsiniz. Buna pastırma yağı veya bacon yağı gibi güçlü lezzetler dahildir. Daha hafif yapılı tereyağı veya kakao yağı gibi yağlar için ise 1 litre alkol başına 300-350 gram yağ kullanmak idealdir.
Eğer yağınız katı haldeyse, düşük ısıda nazikçe eritin. Geniş ağızlı bir kap kullanarak işlemi kolaylaştırabilirsiniz, çünkü bu yağın alkolle temasını artırır ve süzme işlemini basitleştirir. Karışımı 1-2 saat dinlendirin ve ilk saat boyunca ara ara çalkalayarak yağın alkole iyice karışmasını sağlayın. Böylece, istediğiniz aroma ve dokuyu elde edebilirsiniz.Yağlı kısım büyük ölçüde yüzeye çıkmış olmalı. Şimdi, yağ ve alkol karışımını dondurucuya koyun. Birkaç saat içinde çoğu yağ üstte katı bir tabaka oluşturur. Bu tabakaya küçük bir delik açın, ardından berrak ve aromalı alkolü bir kahve filtresinden süzerek bir şişeye aktarın. Eğer kullandığınız yağ donmuyorsa, örneğin zeytinyağı gibi, bir sos ayrıştırıcı veya ayırma hunisi kullanarak yağı alkolden ayırabilirsiniz.
Yağ ile yıkama, içkiye derinlik ve kompleks tatlar kazandıran harika bir tekniktir. Kullanılan yağın kalitesi ve aroması, elde edilecek sonucun başarısını belirler. Bu yüzden, her aşamada dikkatli olmak önemlidir.
Non-Clear Espresso Martini
Malzemeler:
- 50 ml Sip-It alkolsüz gin (teremyağı ve kakao yağı ile yıkanmış)
- 100 ml BK Clear Espresso Mix
- Bol buz
Yapılışı:
Tüm malzemeleri bir mixing glass’a alın ve bol buz ekleyerek iyice karıştırın. Soğutulmuş bir kokteyl bardağına süzün ve servis edin.
Kakao Yağı ve Tereyağı ile Yıkanmış Alkolsüz Gin Tarifi
500 ml Kalkan Dry Juniper alkolsüz gin, 75 gr kakao yağı ve 75 gr teremyağını geniş ağızlı bir kaba alın. Karışımı oda sıcaklığında eritin ve iyice karıştırın. Kabı kapatıp buzdolabına yerleştirin. İlk bir saat boyunca ara ara çalkalayarak iki saat bekletin.
Süre dolduğunda karışımı dikkatlice kaliteli bir filtre kağıdından süzün. Böylece berrak, pürüzsüz ve zengin aromalı bir alkolsüz gin elde edersiniz.
Clear Espresso Karışımı Tarifi
900 ml taze demlenmiş espresso, 100 ml basit şurup, 6 gr kaya tuzu, 4 damla Sip-It Tonka Bean bitter, 5 damla Sip-It Vanilya bitter ve geniş bir kaba alın, iyice karıştırın.20 gr agar agar
Agar agarı, espressoyun dörtte biriyle (250 ml) küçük bir tencereye alın ve düşük ısıda kaynama noktasına gelene kadar sürekli çırparak karıştırın. Agar tamamen eridiğinde ısıyı azaltın ve kalan espressoyu yavaşça ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Tencereyi bir buz banyosuna veya dondurucuya koyarak 1-2 saat bekletin. Karışım jelleştiğinde, kaliteli bir filtre ve tülbent yardımıyla süzerek berrak espressoyu elde edin. Şişeleyip buzdolabında saklayın ve en iyi sonuç için iki gün içinde kullanın.
Yorumlar
Yorum Gönder