clear me 2

 

Malzemeler

  • 480 ml bourbon
  • 240 ml brendi
  • 180 ml dark rom
  • 420 ml Earl Grey şurubu (1:1 oranında Earl Grey çayı ve toz şeker ile hazırlanmış)
  • 420 ml limon suyu
  • 400 ml tam yağlı süt
  • 180 ml yarım yağlı süt 
  • 1 adet limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
  • 4 damla vanilya bitter
  • 4 damla tonka bitter
  • Garnitür: Rendelenmiş muskat

Hazırlık

  1. Süt ve yarım yağlı süt dışındaki tüm malzemeleri (isteğe bağlı olarak limon kabuğu rendesi ve vanilya özütü dahil) reaktif olmayan bir kaba ekleyin.
  2. Bir tencereye tam yağlı sütü, yarım yağlı sütü, limon kabuğu rendesini ve vanilyayı ekleyin. Orta ateşte ısıtarak sıcaklığı 82°C’ye  getirin.
  3. Isıtılmış süt karışımını bir kabın  kabın içine ekleyin ve yaklaşık 3 dakika bekleyin.
  4. Temiz bir kaba ince bir süzgeç yerleştirin ve üzerine tek kat tülbent veya kahve filtresi koyun. Punch karışımını süzgeçten yavaşça geçirin.
  5. Süzgeçte biriken süt pıhtılarını çıkarmayın—bunlar berraklaştırma sürecine yardımcı olur. Sıvının süzülme hızı yavaşladığında, pıhtılarla dolu süzgeci temiz bir kaba aktarın.
  6. Diğer kaptaki sıvıyı süzgecin üzerine ekleyerek süzme işlemine devam edin. İşlem biraz zaman alabilir, ancak sıvı tamamen süzülene kadar bekleyin.
  7. Punch’ı büyük bir buz küpüyle dolu kaya bardağında servis edin.
  8. Üzerine rendelenmiş muskat serperek süsleyin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

2024 Yılının Dünyanın En İyi Barlarındaki En Çok Satan Klasik Kokteyller

Clear Kokteyller İçin Pratik Bir Yöntem

Bartenderların buz çağına gidiyoruz part 1