clear me 2
Malzemeler
- 480 ml bourbon
- 240 ml brendi
- 180 ml dark rom
- 420 ml Earl Grey şurubu (1:1 oranında Earl Grey çayı ve toz şeker ile hazırlanmış)
- 420 ml limon suyu
- 400 ml tam yağlı süt
- 180 ml yarım yağlı süt
- 1 adet limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
- 4 damla vanilya bitter
- 4 damla tonka bitter
- Garnitür: Rendelenmiş muskat
Hazırlık
- Süt ve yarım yağlı süt dışındaki tüm malzemeleri (isteğe bağlı olarak limon kabuğu rendesi ve vanilya özütü dahil) reaktif olmayan bir kaba ekleyin.
- Bir tencereye tam yağlı sütü, yarım yağlı sütü, limon kabuğu rendesini ve vanilyayı ekleyin. Orta ateşte ısıtarak sıcaklığı 82°C’ye getirin.
- Isıtılmış süt karışımını bir kabın kabın içine ekleyin ve yaklaşık 3 dakika bekleyin.
- Temiz bir kaba ince bir süzgeç yerleştirin ve üzerine tek kat tülbent veya kahve filtresi koyun. Punch karışımını süzgeçten yavaşça geçirin.
- Süzgeçte biriken süt pıhtılarını çıkarmayın—bunlar berraklaştırma sürecine yardımcı olur. Sıvının süzülme hızı yavaşladığında, pıhtılarla dolu süzgeci temiz bir kaba aktarın.
- Diğer kaptaki sıvıyı süzgecin üzerine ekleyerek süzme işlemine devam edin. İşlem biraz zaman alabilir, ancak sıvı tamamen süzülene kadar bekleyin.
- Punch’ı büyük bir buz küpüyle dolu kaya bardağında servis edin.
- Üzerine rendelenmiş muskat serperek süsleyin.
Yorumlar
Yorum Gönder