recete 8
Malzemeler
1 kişilik servis
- 6 tereyağı ile yıkanmış çavdar viskisi veya tercihinize göre başka bir viski
- 2,5 cl porto
- 1cl laktik fermente vişne şurubu
- 1cl amereto
- 1cl kekik likörü veya surubu
- Garnitür: Fermente vişne
Yapılışı
- Bütün malzemeleri bir karıştırma bardağına alın, bol buz ekleyerek karıştırın.
- Büyük bir buz parçası üzerine süzerek bir rock bardağına dökün.
- Fermente vişne ile süsleyerek servis edin.
Editör Notu
Laktik Fermente Vişne Şurubu
Malzemeler:
- 900 g taze vişne
- 15 g (1,5 yemek kaşığı) kaya tuzu
- 415 g (2 su bardağı) su
- Beyaz şeker
Hazırlık:
- Vişneleri ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. Tuz ile karıştırarak kaplayın. Cam bir fermantasyon kavanozuna koyun ve fermantasyon ağırlığı ekleyin.
- Üzerini su ile kapatın ve hava kilidi kapağı ile kapatın. Oda sıcaklığında yaklaşık 2 gün fermente olmaya bırakın. (Kavanozda kabarcıklar oluşmaya başlayacaktır.)
- 2 gün sonra kavanozu buzdolabına alın.
- 4 gün sonunda, kavanozdaki sıvıyı çıkarabilirsiniz.
- Sıvının ağırlığını ölçün ve eşit miktarda beyaz şeker ekleyin. Çok kısık ateşte karıştırarak şekeri eritin.
- Hazırlanan şurubu buzdolabında saklayın ve 2 hafta içinde tüketin.
Kahverengi Tereyağı ile Yıkanmış Çavdar Viskisi
Malzemeler:
- 15 g tuzsuz tereyağı
- 750 ml çavdar viskisi
Hazırlık:
- Küçük bir sos tenceresinde tereyağını orta ateşte eritin.
- Tereyağı köpürmeye başladığında nazikçe karıştırmaya devam edin. Köpük azaldığında, tereyağının kahverengiye döndüğünü ve dibinde kavrulmuş süt katıları oluştuğunu göreceksiniz. Ocağı kapatın.
- Eritilmiş kahverengi tereyağını viski ile birlikte kapaklı bir kaba ekleyin.
- Oda sıcaklığında 1 saat bekletin, ardından dondurucuya koyun.
- Yaklaşık 2 saat içinde tereyağı donacaktır. Karışımı dondurucudan çıkarın ve tereyağını ayırmak için tülbentle süzün.
- Süzülen viskiyi şişeleyin ve saklayın.
Yorumlar
Yorum Gönder