recete 8

Malzemeler
1 kişilik servis

  • 6 tereyağı ile yıkanmış çavdar viskisi veya tercihinize göre başka bir viski
  • 2,5 cl porto
  • 1cl  laktik fermente vişne şurubu 
  • 1cl  amereto
  • 1cl  kekik likörü  veya surubu
  • Garnitür: Fermente vişne

Yapılışı

  1. Bütün malzemeleri bir karıştırma bardağına alın, bol buz ekleyerek karıştırın.
  2. Büyük bir buz parçası üzerine süzerek bir rock bardağına dökün.
  3. Fermente vişne ile süsleyerek servis edin.

Editör Notu

Laktik Fermente Vişne Şurubu

Malzemeler:

  • 900 g taze vişne
  • 15 g (1,5 yemek kaşığı) kaya tuzu
  • 415 g (2 su bardağı) su
  • Beyaz şeker

Hazırlık:

  1. Vişneleri ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. Tuz ile karıştırarak kaplayın. Cam bir fermantasyon kavanozuna koyun ve fermantasyon ağırlığı ekleyin.
  2. Üzerini su ile kapatın ve hava kilidi kapağı ile kapatın. Oda sıcaklığında yaklaşık 2 gün fermente olmaya bırakın. (Kavanozda kabarcıklar oluşmaya başlayacaktır.)
  3. 2 gün sonra kavanozu buzdolabına alın.
  4. 4 gün sonunda, kavanozdaki sıvıyı çıkarabilirsiniz.
  5. Sıvının ağırlığını ölçün ve eşit miktarda beyaz şeker ekleyin. Çok kısık ateşte karıştırarak şekeri eritin.
  6. Hazırlanan şurubu buzdolabında saklayın ve 2 hafta içinde tüketin.

Kahverengi Tereyağı ile Yıkanmış Çavdar Viskisi

Malzemeler:

  • 15 g tuzsuz tereyağı
  • 750 ml çavdar viskisi

Hazırlık:

  1. Küçük bir sos tenceresinde tereyağını orta ateşte eritin.
  2. Tereyağı köpürmeye başladığında nazikçe karıştırmaya devam edin. Köpük azaldığında, tereyağının kahverengiye döndüğünü ve dibinde kavrulmuş süt katıları oluştuğunu göreceksiniz. Ocağı kapatın.
  3. Eritilmiş kahverengi tereyağını viski ile birlikte kapaklı bir kaba ekleyin.
  4. Oda sıcaklığında 1 saat bekletin, ardından dondurucuya koyun.
  5. Yaklaşık 2 saat içinde tereyağı donacaktır. Karışımı dondurucudan çıkarın ve tereyağını ayırmak için tülbentle süzün.
  6. Süzülen viskiyi şişeleyin ve saklayın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

2024 Yılının Dünyanın En İyi Barlarındaki En Çok Satan Klasik Kokteyller

Clear Kokteyller İçin Pratik Bir Yöntem

Bartenderların buz çağına gidiyoruz part 1