recete 9

 

Malzemeler

1 kişilik servis

  • 30 ml hafif yıllandırılmış rom (tercihen Planteray 3 Stars)
  • 30 ml asidüle muz şurubu (bkz. Editör Notu)
  • 22,5 ml amontillado şeri
  • 15 ml Oaxacan rom (tercihen Paranubes)
  • 15 ml taze limon suyu
  • 15 ml tutku meyvesi püresi
  • 15 ml tarçın şurubu (bkz. Editör Notu)
  • 15 ml zencefil şurubu (bkz. Editör Notu)
  • 1 çay kaşığı muz likörü
  • 1 damla allium tentürü (bkz. Editör Notu)
  • 1 su bardağı kırık buz
  • Garnitür: Karıştırma çubuğu, oyuncak örümcek, muz yaprağı, jelibon yumurta

Yapılışı

  1. Tüm malzemeleri kırık buz ile birlikte hızlı bir blenderda karıştırın.
  2. Hurricane bardağına dökün ve üzerine ekstra kırık buz ekleyin.
  3. Seçtiğiniz garnitürlerle süsleyerek servis edin.

Editör Notu

Asidüle Muz Şurubu

Malzemeler:

  • 1350 ml (yaklaşık 46 oz) muz eti şurubu (aşağıda tarif edilmiştir)
  • 675 ml (yaklaşık 23 oz) muz kabuğu şurubu (aşağıda tarif edilmiştir)
  • 26 ml (yaklaşık 1 oz) malt sirkesi
  • 4,25 g laktik asit

Tüm malzemeleri karıştırarak birleştirin. Etiketleyip tarih atarak buzdolabında saklayın. 4 hafta boyunca tazeliğini korur.


Muz Eti Şurubu

Malzemeler:

  • 500 g muz eti
  • 500 g toz beyaz şeker
  1. Muzları küçük parçalara kesin ve şekerle birlikte kilitli bir plastik torbaya koyun.
  2. Şekerin büyük kısmı eriyene kadar muz parçalarını yoğurun.
  3. Oda sıcaklığında 24 saat bekletin ve ara sıra torbayı çalkalayarak karışımı hareket ettirin.
  4. 24 saat sonra son bir kez yoğurun ve ince süzgeçten geçirin.
  5. Etiketleyip tarih atarak buzdolabında saklayın. 4 hafta dayanır.

Muz Kabuğu Şurubu

Malzemeler:

  • 500 g muz kabuğu
  • 500 g toz beyaz şeker
  1. Muz kabuklarını küçük şeritler halinde kesin ve şekerle birlikte kilitli bir plastik torbaya koyun.
  2. Şekerin büyük kısmı eriyene kadar muz kabuklarını yoğurun.
  3. Oda sıcaklığında 24 saat bekletin ve ara sıra torbayı çalkalayarak karışımı hareket ettirin.
  4. 24 saat sonra son bir kez yoğurun ve ince süzgeçten geçirin.
  5. Etiketleyip tarih atarak buzdolabında saklayın. 4 hafta dayanır.

Tarçın Şurubu

Malzemeler:

  • 18,75 g Seylan tarçın kabuğu
  • 37,5 g kasia tarçın kabuğu
  • 953 ml (yaklaşık 32 oz) su
  • 953 g ham kamış şekeri
  1. Büyük bir tencerede orta ateşte tarçın kabuklarını yaklaşık 2-3 dakika kavurun.
  2. Suyu ekleyin ve ısıyı yükseltin.
  3. Şekeri ekleyin ve çırpıcıyla tamamen eriyene kadar karıştırın.
  4. Kaynama noktasına geldikten sonra ısıyı düşürün ve 3 dakika boyunca hafifçe kaynamaya bırakın.
  5. Ocağı kapatıp 12-24 saat demlenmesi için bekletin.
  6. İnce süzgeçten (chinois) geçirerek süzün.
  7. Etiketleyip tarih atarak buzdolabında saklayın. 4 hafta dayanır.

Zencefil Şurubu

Malzemeler:

  • 650 g kamış şekeri
  • 435 ml (yaklaşık 15 oz) taze zencefil suyu
  1. Tüm malzemeleri bir blenderda yüksek hızda karıştırarak şekerin tamamen çözünmesini sağlayın.
  2. Etiketleyip tarih atarak buzdolabında saklayın. 2 hafta dayanır.

Allium Tentürü

Malzemeler:

  • 1 pint (yaklaşık 473 ml) Everclear
  • 1/4 küçük kırmızı soğan (doğranmış)
  • 1,5 diş sarımsak (soyulmuş, ezilmiş ve doğranmış)
  • 1/2 çay kaşığı koşer tuz
  1. Tüm malzemeleri kapaklı bir kaba koyun ve oda sıcaklığında en az 4 saat bekletin.
  2. Karışımı süzerek temiz bir kaba aktarın.
  3. Etiketleyip tarih atarak serin ve kuru bir yerde saklayın. 1 ay boyunca tazeliğini korur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

2024 Yılının Dünyanın En İyi Barlarındaki En Çok Satan Klasik Kokteyller

Clear Kokteyller İçin Pratik Bir Yöntem

Bartenderların buz çağına gidiyoruz part 1