recete 9
Malzemeler
1 kişilik servis
- 30 ml hafif yıllandırılmış rom (tercihen Planteray 3 Stars)
- 30 ml asidüle muz şurubu (bkz. Editör Notu)
- 22,5 ml amontillado şeri
- 15 ml Oaxacan rom (tercihen Paranubes)
- 15 ml taze limon suyu
- 15 ml tutku meyvesi püresi
- 15 ml tarçın şurubu (bkz. Editör Notu)
- 15 ml zencefil şurubu (bkz. Editör Notu)
- 1 çay kaşığı muz likörü
- 1 damla allium tentürü (bkz. Editör Notu)
- 1 su bardağı kırık buz
- Garnitür: Karıştırma çubuğu, oyuncak örümcek, muz yaprağı, jelibon yumurta
Yapılışı
- Tüm malzemeleri kırık buz ile birlikte hızlı bir blenderda karıştırın.
- Hurricane bardağına dökün ve üzerine ekstra kırık buz ekleyin.
- Seçtiğiniz garnitürlerle süsleyerek servis edin.
Editör Notu
Asidüle Muz Şurubu
Malzemeler:
- 1350 ml (yaklaşık 46 oz) muz eti şurubu (aşağıda tarif edilmiştir)
- 675 ml (yaklaşık 23 oz) muz kabuğu şurubu (aşağıda tarif edilmiştir)
- 26 ml (yaklaşık 1 oz) malt sirkesi
- 4,25 g laktik asit
Tüm malzemeleri karıştırarak birleştirin. Etiketleyip tarih atarak buzdolabında saklayın. 4 hafta boyunca tazeliğini korur.
Muz Eti Şurubu
Malzemeler:
- 500 g muz eti
- 500 g toz beyaz şeker
- Muzları küçük parçalara kesin ve şekerle birlikte kilitli bir plastik torbaya koyun.
- Şekerin büyük kısmı eriyene kadar muz parçalarını yoğurun.
- Oda sıcaklığında 24 saat bekletin ve ara sıra torbayı çalkalayarak karışımı hareket ettirin.
- 24 saat sonra son bir kez yoğurun ve ince süzgeçten geçirin.
- Etiketleyip tarih atarak buzdolabında saklayın. 4 hafta dayanır.
Muz Kabuğu Şurubu
Malzemeler:
- 500 g muz kabuğu
- 500 g toz beyaz şeker
- Muz kabuklarını küçük şeritler halinde kesin ve şekerle birlikte kilitli bir plastik torbaya koyun.
- Şekerin büyük kısmı eriyene kadar muz kabuklarını yoğurun.
- Oda sıcaklığında 24 saat bekletin ve ara sıra torbayı çalkalayarak karışımı hareket ettirin.
- 24 saat sonra son bir kez yoğurun ve ince süzgeçten geçirin.
- Etiketleyip tarih atarak buzdolabında saklayın. 4 hafta dayanır.
Tarçın Şurubu
Malzemeler:
- 18,75 g Seylan tarçın kabuğu
- 37,5 g kasia tarçın kabuğu
- 953 ml (yaklaşık 32 oz) su
- 953 g ham kamış şekeri
- Büyük bir tencerede orta ateşte tarçın kabuklarını yaklaşık 2-3 dakika kavurun.
- Suyu ekleyin ve ısıyı yükseltin.
- Şekeri ekleyin ve çırpıcıyla tamamen eriyene kadar karıştırın.
- Kaynama noktasına geldikten sonra ısıyı düşürün ve 3 dakika boyunca hafifçe kaynamaya bırakın.
- Ocağı kapatıp 12-24 saat demlenmesi için bekletin.
- İnce süzgeçten (chinois) geçirerek süzün.
- Etiketleyip tarih atarak buzdolabında saklayın. 4 hafta dayanır.
Zencefil Şurubu
Malzemeler:
- 650 g kamış şekeri
- 435 ml (yaklaşık 15 oz) taze zencefil suyu
- Tüm malzemeleri bir blenderda yüksek hızda karıştırarak şekerin tamamen çözünmesini sağlayın.
- Etiketleyip tarih atarak buzdolabında saklayın. 2 hafta dayanır.
Allium Tentürü
Malzemeler:
- 1 pint (yaklaşık 473 ml) Everclear
- 1/4 küçük kırmızı soğan (doğranmış)
- 1,5 diş sarımsak (soyulmuş, ezilmiş ve doğranmış)
- 1/2 çay kaşığı koşer tuz
- Tüm malzemeleri kapaklı bir kaba koyun ve oda sıcaklığında en az 4 saat bekletin.
- Karışımı süzerek temiz bir kaba aktarın.
- Etiketleyip tarih atarak serin ve kuru bir yerde saklayın. 1 ay boyunca tazeliğini korur.
Yorumlar
Yorum Gönder